Daging Goreng Cili Api |
1. Daging dipotong nipis - 250 gm
2. * Cili Api - 20 biji (dipotong pendek)
3. * Bawang Kecil - 2 labu (diricih halus)
4. * Bawang Putih - 2 biji (diricih halus)
5. * Bawang Besar - 1 labu (diricih)
6. Garam secukup rasa
7. Minyak untuk menggoreng
8. Serbuk Lada Sulah sebagai penambah rasa.
Cara Masak :
1. Daging direbus sampai empuk
2. Sebaik air rebusan hampir kering, masukkan minyak dan goreng daging.
3. Masukkan bahan bertanda *
4. Masukkan garam dan lada sulah secukup rasa.
5. Goreng sampai garing dan bolehlah dihidangkan.
Minda Mrs.F..||...Minyak jangan terlalu sedikit supaya daging garing sepenuhnya...||
No comments:
Post a Comment